Tatársky biftek z hovädzej sviečkovej

Steak z najjemnejšej časti hovädzieho mäsa, zo sviečkovej. Mäso je prakticky bez tuku a vhodné na grilovanie vo všetkých formách. Predstavuje veľmi jemné a šťavnaté mäso. Dlhá tepelná úprava sa neodporúča. Tradične sa podáva ako steak, tatarák alebo carpaccio.

Suroviny:


1 ks hovädzia sviečková
soľ
čierne korenie
1 malá cibuľa
1 lyžička dijonskej horčice
1 lyžička worchesterovej omáčky
1 žĺtok
1 strúčik cesnaku

Postup:

1. Steak nakrájame na menšie kocky a najemno zomelieme v mlynčeku. Menšiu cibuľu nakrájame a pridáme k mäsu, ochutíme soľou a čiernym korením, pridáme dijonskú horčicu a worchesterovú omáčku. Podľa chuti môžeme dochutiť aj mletou čili paprikou alebo kečupom. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pripravený tatarák necháme odpočívať v chladničke na cca 15 minút.

2. Tatársky biftek natlačíme do okrúhlej formičky, urobíme do stredu jamku, do ktorej vložíme 1 žĺtok. Servírujeme s hriankou potretou cesnakom.

Dobrú chuť!