Bravčové karé na cibuľovej omáčke z mangalice

Suroviny:

500 g bravčové karé bez kosti z mangalice
3 ks cibuľa
200 g šampiňóny
3 PL olej
1 PL maslo
1 KL kryštálový cukor
podľa chuti soľ čierne korenie mleté

Postup:

1. Karé si pokrájame na plátky, jemne naklepeme a na jednom kraji nakrojíme, aby sa pri pečení mäsko neskrútilo.

2. Pripravené kúsky osolíme a okoreníme a prudko opražíme z každej strany na rozpálenom oleji. Opečené mäso vyberieme a dáme bokom.

3. Do panvice pridáme ešte troška oleja a pridáme nakrájanú cibuľu a cukor. Necháme skaramelizovať a pridáme nakrájané šampiňóny.

4. Mäso vložíme naspať k cibuľovej omáčke, podlejeme trochou vody a dochutíme soľou a korením podľa potreby. Zakryjeme a dusíme, kým mäsko nezmäkne.

5. Na záver zjemníme maslom.

6. Podávame s parenou zeleninou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!