Plnené kapustné listy s panenkou z mangalice

Suroviny:


200 g mleté mäso
200 g uvarenej ryže
sladká červená paprika Kukkonia
listy bielej kapusty, ktorá bola vcelku kvasená
strúhanka
polohrubá múka
vajíčka
soľ
čierne korenie
horčica
cesnak
cibuľa
rastlinný olej
100 g klobásky z mangalice
100 g slaniny
4 x 200 g panenky z mangalice
200 g kvasenej kapusty nakrájanej
kyslá smotana
paprikový krém Kukkonia

Postup:

1. Najskôr si pripravíme základ pre omáčku. Nakrájanú cibuľu opražíme na panvici s kockami slaniny. Zaprášime červenou paprikou, podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme nakrájanú kapustu a varíme asi 30 minút až hodinu.

2. Medzitým zmiešame mleté mäso s uvarenou ryžou, dochutíme čiernym korením a soľou. Zmesou naplníme kvasené kapustné listy, aby nám vznikli úhľadné guľky alebo valčeky. Tie následne obalíme v trojobale a vysmažíme.

3. Panenky z mangalice osolíme a okoreníme, opražíme na panvici z každej strany, trvá to len asi 5 minút. Popri nich na panvici opečieme aj plátky slaniny a klobásku.

4. Omáčku rozmixujeme do hladka. Na tanieri servírujeme omáčku, na plátky nakrájanú panenku, ako prílohu podávame plnené vyprážané kapustové listy, klobásku a slaninu. Pred podávaním doplníme lyžičkou smotany a paprikového krému Kukkonia.