1. Najskôr si pripravíme základ pre omáčku. Nakrájanú cibuľu opražíme na panvici s kockami slaniny. Zaprášime červenou paprikou, podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme nakrájanú kapustu a varíme asi 30 minút až hodinu.
2. Medzitým zmiešame mleté mäso s uvarenou ryžou, dochutíme čiernym korením a soľou. Zmesou naplníme kvasené kapustné listy, aby nám vznikli úhľadné guľky alebo valčeky. Tie následne obalíme v trojobale a vysmažíme.
3. Panenky z mangalice osolíme a okoreníme, opražíme na panvici z každej strany, trvá to len asi 5 minút. Popri nich na panvici opečieme aj plátky slaniny a klobásku.
4. Omáčku rozmixujeme do hladka. Na tanieri servírujeme omáčku, na plátky nakrájanú panenku, ako prílohu podávame plnené vyprážané kapustové listy, klobásku a slaninu. Pred podávaním doplníme lyžičkou smotany a paprikového krému Kukkonia.