Rump steak s pečenými zemiakmi

Rump steak je lahodné mäso zo zadnej časti hovädziny, presnejšie z kvetovej špičky. Obsahuje menej tuku a preto sa považuje za zdravšie. Je hrubý a najlepšie chutí rare a medium rare. Rump steak je ideálnou voľbou na grilovanie, či na prípravu na panvici.

Suroviny:


200 g rump steak
soľ
čierne korenie
štvorfarebné korenie
čerstvá zelenina
zemiaky

Postup:

1. Mäso len jemne potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj čerstvé bylinky, ako tymián, alebo pretrieť pretlačeným cesnakom tesne pred grilovaním.

2. Pre medium steak pečieme 4-5 minúty, vnútorná teplota mäsa má byť 60 stupňov, aby bolo prepečené do hĺbky, no jeho vnútro bolo stále šťavnaté a ružové.

3. Po grilovaní necháme steak chvíľku odstáť, dáme naň plátok masla a prikryjeme na pár minút. Cibuľový lekvár, cviklový tatarák alebo jablkovo-rakytníkový lekvár výborne doplní chuť mäsa. Servírujeme s pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!