Pečené bravčové líčka so zeleninou
Suroviny:
1 kg bravčové líčka3 ks zemiaky
3 ks cibule
3 ks mrkvy
3 ks paradajok
200 ml biele víno
4-5 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
soľ
korenie
olej
Postup:
1. Zemiaky a mrkvu očistíme, nakrájame na plátky. Paradajky a cibuľu pokrájame do štvrtiny a všetko dáme do pekáča.
2. Líčka očistíme a okoreníme, a tiež vložíme do pekáča. Zalejeme vodou, a dáme piecť na 200 °C. Pečieme asi 20 minút.
3. Cesnak očistíme a prelisujeme, zmiešame s petržlenovou vňaťou a pridáme aj biele víno, osmažíme.
4. Zmes dáme do pekáča na vrch líčka, a takto pečieme asi 1-1,5 hodiny na 180 °C.
5. Po upečení vyberieme mäso. Líčka servírujeme pečenými zemiakmi a zeleninou.
Dobrú chuť!