Pečené bravčové líčka so zeleninou

Suroviny:

1 kg bravčové líčka
3 ks zemiaky
3 ks cibule
3 ks mrkvy
3 ks paradajok
200 ml biele víno
4-5 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
soľ
korenie
olej

Postup:

1. Zemiaky a mrkvu očistíme, nakrájame na plátky. Paradajky a cibuľu pokrájame do štvrtiny a všetko dáme do pekáča.

2. Líčka očistíme a okoreníme, a tiež vložíme do pekáča. Zalejeme vodou, a dáme piecť na 200 °C. Pečieme asi 20 minút.

3. Cesnak očistíme a prelisujeme, zmiešame s petržlenovou vňaťou a pridáme aj biele víno, osmažíme.

4. Zmes dáme do pekáča na vrch líčka, a takto pečieme asi 1-1,5 hodiny na 180 °C.

5. Po upečení vyberieme mäso. Líčka servírujeme pečenými zemiakmi a zeleninou.

Dobrú chuť!