Panenka z mangalice s tekvicovým pyré

Suroviny:


1 ks panenka z mangalice
1 ks tekvica
200 g cviklový tatarák
125 g maslo Kukkonia
olej Sungarden
cesnak granulovaný
1 ks cibuľa
soľ
čierne korenie

Postup:

1. Mäso odblaníme, osolíme, okoreníme, jemne poprášime cesnakovým granulátom a necháme odstáť.

2. Pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, polovičku dáme variť do jemne slanej vody. Po uvarení scedíme a rozmixujeme, počas mixovania pridáme studené maslo, aby vznikol hladký krém. Druhú polovicu tekvice pomaly opražíme na oleji, osolíme a okoreníme. V ďalšej nádobe ohrejeme cviklový tatarák.

3. Medzitým necháme rozpáliť panvicu, keď je horúca, pridáme olej a opražíme mäso z obidvoch strán. Pridáme kocku masla, dáme do horúcej rúry a pečieme 8 minút. Po upečení necháme mäso odstáť 5 minút a môžeme servírovať. Dobrú chuť.