Dióspatonyi Mezőgazdasági Szövetkezet

Az állatok a természet ajándékai. A KUKKONIA MEAT-ben ugyanúgy értékeljük őket, ahogy a Dióspatonyi Mezőgazdasági Szövetkezetben, amely a KUKKONIA MEAT projekt egyik legfontosabb alappillére.

Pillantsunk bele a szövetkezet történetébe, amelynek köszönhetően minőségi hústermékeket és más terményeket szállíthatunk az önök asztalára.

A Dióspatonyi Mezőgazdasági Szövetkezet 1949-ben alapult Egyesült Mezőgazdasági Szövetkezetként, 35 alapító taggal. Megalakulása óta a szövetkezet fő tevékenységei a növénytermesztés és az állattenyésztés.

A Dióspatonyi Mezőgazdasági Szövetkezet az egyik vezető mezőgazdasági őstermelő vállalat, nem csak regionális viszonylatban. A nagy konkurencia ellenére igyekszik megállni helyét a hazai mezőgazdasági piacon.

ÁLLATTENYÉSZTÉS

A termelési folyamaton belül az állattenyésztésnek nagyon fontos szerepe van a növénytermesztés mellett. A szövetkezet mangalicasertés tenyésztésével foglalkozik. Az állatokat a békei farmon tenyésztik, létszámuk 472 db (az állatok száma 2020. 12.31-én).

Az állatokat a legújabb technológiával felszerelt, újjáépített istállókban tartják. Az etetés naponta kétszer történik, a mangalicák speciális recept alapján készült tápot kapnak. A sertéseket különböző kennelekben tartják (életkor, kategória, súly alapján elkülönítve).

Megállapíthatjuk, hogy a szövetkezet jószágai harmóniában élnek, csakúgy, mint egykor őseink idejében. A Csallóközben büszkék vagyunk történelmünkre, s igyekszünk azt tovább vinni a hagyományos húsfeldolgozási módszereinkben is.

A hús eredete a legfontosabb számunkra, és ezért esett a választásunk a Dióspatonyi Mezőgazdasági Szövetkezetre, ahol szeretettel és tisztelettel gondoskodnak az állatokról.

Ebben rejlik a csallóközi ételek különlegessége. Hiszen csak a megfelelő tenyésztésből kerülhet ki a legkiválóbb minőségű hús.