A gazdától a feldolgozón át az ön asztalára

A gazdáknak általában nincs idejük és lehetőségük arra, hogy a húst közvetlenül a fogyasztóknak értékesítsék, hiszen mindennapjaikat az állatok gondozásával töltik. Ezért is jött létre a Kukkonia Meat projekt, amely közelebb hozza a helyi tenyésztőket a feldolgozókhoz, a gazdaságokból származó húsokat szakszerűen dolgozza fel, illetve bebiztosítja azok eladását is.

Szeretnénk megismertetni önökkel a csallóközi hús történetét, ehhez azonban a vissza kell mennünk egészen a kezdetekig – tehát az állatokról gondoskodó gazdákig. A húst beszállító tenyésztők képezik a KUKKONIA MEAT projekt egyik alappillérét, hiszen nélkülük nem tudnánk garantálni az általunk forgalmazott hús frissességét és eredetét.

Nemcsak a modern technologiával vegyített, hagyományos gazdálkodásban való sokéves tapasztalatuk alapján választjuk tenyésztőinket, hanem mindenekelőtt az állatokkal való bánásmódjuk alapján.

Jelenleg három regionális tenyésztővel – őstermelővel – működünk együtt, akik magas szinten művelik a gazdálkodást. Az állatokat a legújabb technológiával felszerelt, újjáépített istállókban tartják. Azok a tenyésztők, akikkel évek óta együttműködünk, a régió vezető mezőgazdasági őstermelő vállalatai közé tartoznak. A nagy konkurencia ellenére megállják helyüket a hazai mezőgazdasági piacon, hiszen gond nélkül tudnak alkalmazkodni a folyamatosan változó körülményekhez, különösen a gazdaság hatékony működése és az effektív munka érdekében, mindeközben nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre is.

A gazdák áldozatos munkájának hála a KUKKONIA MEAT garantálni tudja a hús minőségét és regionális eredetét.