Flank steak s cibuľovým chutney
Flank steak sa môže pochváliť výraznou chuťou, vôňou a šťavnatosťou, vyznačuje vyšším obsahom vlákien. Je vhodná na grilovanie, dusenie ale taktiež aj na varenie. Pri servírovaní sa odporúča mäso krájať kolmo na svalové vlákna.
Suroviny:
200 g flank steak
soľ
čierne korenie
cesnak
maslo
toastový chlieb
cibuľové chutney
Postup:
1. Mäso okoreníme, no nesolíme pred pečením. Steak opečieme z oboch strán cca 2-2 minúty na poriadne rozpálenej panvici.
2. Pridáme cesnak a kúsok masla a vložíme do vopred vyhriatej rúry asi na 175 stupňov na 5 minút. Hotový steak osolíme a necháme odpočívať na pár minút.
3. Servírujeme s toastovým chlebom a cibuľovým chutney.
Dobrú chuť!