Bravčové karé na cibuľovej omáčke z mangalice
Suroviny:
500 g bravčové karé bez kosti z mangalice3 ks cibuľa
200 g šampiňóny
3 PL olej
1 PL maslo
1 KL kryštálový cukor
podľa chuti soľ čierne korenie mleté
Postup:
1. Karé si pokrájame na plátky, jemne naklepeme a na jednom kraji nakrojíme, aby sa pri pečení mäsko neskrútilo.
2. Pripravené kúsky osolíme a okoreníme a prudko opražíme z každej strany na rozpálenom oleji. Opečené mäso vyberieme a dáme bokom.
3. Do panvice pridáme ešte troška oleja a pridáme nakrájanú cibuľu a cukor. Necháme skaramelizovať a pridáme nakrájané šampiňóny.
4. Mäso vložíme naspať k cibuľovej omáčke, podlejeme trochou vody a dochutíme soľou a korením podľa potreby. Zakryjeme a dusíme, kým mäsko nezmäkne.
5. Na záver zjemníme maslom.
6. Podávame s parenou zeleninou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!