Ribeye Steak s pečenými zemiakmi a zeleninou
Suroviny:
200 g ribeye steak
soľ
čierne korenie
tymián
pečené zemiaky
pečená zelenina
Postup:
1. Steaky necháme odpočívať pri izbovej teplote. Mäso osolíme a okoreníme, opečieme z oboch strán na poriadne rozpálenej panvici, kým sa nám nevytvorí pekná opečená kôrka. Následne ho dáme na cca 8 minút do rúry a pečieme na 175 stupňov. Pripravený steak necháme chvíľku odpočívať.
2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, spolu s nakrájanou zeleninou podľa nášho výberu vložíme do olejom natretého plechu. Osolíme a okoreníme ich, pridáme strúčiky cesnaku a tymián, a vložíme do rúry na cca 20 minút. Servírujeme s nakrájaným steakom.
Dobrú chuť!